Jesteś tutaj: gustownydom.com.pl > Wnętrza > Jak dobrać dywan do pokoju?

Rodzaje piekarników

Piekarniki dzielimy na gazowe i elektryczne. Gazowe są zasilane gazem ziemnym (sieciowym) lub z butli propan – butan. O ile piekarniki gazowe wolno stojące można spotkać, tych do zabudowy jest naprawdę niewiele. Na rynku zdecydowanie dominują piekarniki elektryczne. Modele standardowe najczęściej mają wymiary 60 na 60 cm. Są proste w obsłudze i można w nich przygotować niemal każdą potrawę (choć np. z indykiem mogą być problemy).  Jeśli masz małą kuchnię, możesz rozważyć kupno piekarnika kompaktowego, który jest połączeniem piekarnika i mikrofalówki. Jest to dobre rozwiązanie przy braku miejsca, gdyż mają one mniejsze rozmiary, przeważnie do 45 cm wysokości. Bardzo interesującym rozwiązaniem jest piekarnik parowy – służy on nie tylko do pieczenia, ale i gotowania na parze. Pewnie zainteresują się nim osoby prerefujące zdrowy i zdrowe odżywianie, jednakże dużym ograniczeniem są zdecydowanie niższe temperatury, jakie można w nim uzyskać – zaledwie do 100 stopni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.