Jesteś tutaj: gustownydom.com.pl > Budowa domu > Kupujemy działkę – droga

A jedzenie to może do spiżarni?

Kiedyś spiżarnia była niemal standardem (oprócz biednych domów), później zaś zanikła, mieszkania i domy były małe, zabrakło miejsca na spiżarnię. Obecnie wiele rodzin podąża za zachodnią modą i robi zakupy raz lub dwa w tygodniu zamiast codziennie. W związku z tym potrzebne jest trochę więcej  miejsca, aby móc tę żywność dłużej przechowywać. W wielu przypadkach warto rozważyć sprawę wygospodarowania trochę miejsca na spiżarnię (jeśli to oczywiście możliwe). Dobrym pomysłem będzie umiejscowienie jej między kuchnią a garażem (koniecznie blisko kuchni, aby nie ganiać zbyt daleko ze słoikami lub paczkami w rękach). Powinniście w niej umieścić nie szafki, ale przewiewne regały lub wygodne półki. Można tam będzie ustawić ogórki, różne przetwory, zapasy mąki, cukru czy innych rzeczy. Jeśli zdecydujesz się na osobną zamrażarkę, również możesz ją tam ustawić. Zyskasz wówczas cenne miejsce w kuchni, chociaż pewnym minusem jest to, że będziesz się musiała nachodzić. Możesz jednakże trzymać tam tylko rzadziej używane rzeczy, aby nie „zaśmiecały” Ci kuchni.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.